Om meg

Utdanning

Jeg er utdannet hundetrener ved Lundqvist hundeskole som går over 1,5 år.

Dette har blant annet gitt meg kunnskap innen læringspsykologi, etologi, kartlegging, mentaltester, problemløsningsstrategier, sammenheng mellom helse og atferd, for og ernæring, alternativ medisin, stress og stressdempende tiltak. Videre har fokus vært på praktisk oppfølging av hunder med ulike typer atferdsproblemer.

Kurs

Grunnkurs med diplom ved Nordisk Hundemassasjeskole AS 2018.

Kurs gjennomført med diplom hos atferdsbiolog Emma Mary Garlant 2018/2019

  • Hundeeier
  • Atferdsbiologi  1 og 2
  • Læring 1 og 2
  • Atferdsproblemer 1 og 2

Kunnskap

Min viktigste kunnskap om hund kommer fra mine egne hunder gjennom mye samvær og tett samarbeid med dem over mange år. Selma, en Rhodesian ridgeback tispe, var med meg til hun gikk bort i 2016. Hun fikk en helt spesiell plass i mitt hjerte, og er min inspirasjon og drivkraft for å jobbe med hunder i dag. Jeg må også nevne Pluto, en dansk svensk gårdshund som var med oss til 2018, en fantastisk livlig og optimistisk hund som spredte glede til alle med sitt nærvær.

Treningsmetode

Jeg benytter meg kun av belønningsbasert hundetrening i mitt arbeid med hund.  Det er trening som tar utgangpunkt i kunnskap om hundens atferdsbiologi, forskningsbasert kunnskap om hundens forhold til oss mennesker, og som følger dyrevelferdsloven.

Noe som kjennetegner belønningsbasert trening er at vi hele tiden fokuserer på det vi vil at hunden skal gjøre, ikke alt han ikke skal gjøre. Vi tilrettelegger situasjonen slik at hunden sannsynligvis utfører rett atferd, og deretter belønner vi den atferden.

Annet

Jeg har en bachelor i velferdsfag, og ekstra kompetanse innen sosiologi, pedagogikk og kriminologi. Ved siden av å drive dette firmaet jobber jeg i en fast stilling som miljøterapeut i psykiatrien.